Ocenění společnosti Christian Dior Couture CZ s.r.o. metodou tržního porovnání - Vítová, Anna; Šmídová, Radana, 1977-; Borz, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Christian Dior Couture CZ s.r.o., která je dceřinou společností LVMH Möet Hennessy Louis Vuitton SE a je výhradním distributorem značky Christian Dior v České republice. Ocenění je provedeno metodou tržního porovnání, a to konkrétně pomocí tržních a transakčních násobků, odvětvových multiplikátorů a doplňkovou metodou založenou na ceně akcií mateřské společnosti k datu ocenění 31. 12. 2022. Ocenění je provedeno na základě veřejně přístupných zdrojů a databází. Cílem práce je stanovit tržní hodnotu podniku za pomoci důkladného porovnání s vybranými společnostmi a zvolení vhodné výše násobitelů. K naplnění cíle obsahuje práce také kapitoly věnující se představení společnosti a vybrané konkurence, strategické analýze, kde je vymezen relevantní trh a prognóza tržního podílu a finanční analýze, která hodnotí finanční zdraví podniku a porovnává poměrové ukazatele s vybranou konkurencí.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses