Vztah mezi online poslechovostí nahrávek a návštěvností koncertů českých hudebních umělců - Fialová, Kateřina; Šubrt, Daniel; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce zkoumá vztah mezi online poslechovostí českých interpretů populární hudby na streamovacích platformách a návštěvností jejich koncertů. Téma práce tak reaguje na změny hudebního trhu, které přinesla digitalizace, rozvoj streamovacích služeb a s tím více dostupných dat o posluchačích interpreta. Cílem práce je vyzkoumat, jaké statistické vztahy lze na obou ukazatelích pozorovat a zda panuje mezi oběma ukazateli souvislost. Práce vychází z teoretických přístupů v hudební oblasti a již provedených výzkumů na zahraničních trzích, které jsou shrnuty v teoretické části práce. Tyto poznatky jsou následně ověřovány pro reálie českého hudebního trhu. V praktické části se výzkum zaměřuje na analýzu sesbíraných dat a jejich interpretaci z pohledu trhu na území České republiky i vybraných lokalit. Závěrem jsou sumarizovány poznatky a navrhnuty cíle následných zkoumání.
Vedoucí práce: Daniel Šubrt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses