Analýza a vizualizace dopravních dat společnosti Nestlé - Drsová, Barbora; Jirsák, Petr; Ječmen, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Množství dat, které mají organizace k dispozici stále roste. Jejich využití je pro firmy klíčové, jelikož mohou představovat konkurenční výhodu. Vyšší informovanost přispívá k lepšímu rozhodování a výkon firmy se tak může zvýšit. Diplomová práce zkoumá využití analytického nástroje Power BI pro sledování dopravních nákladů na případové studii společnosti Nestlé. V nástroji Power BI byla analyzována a zobrazena fakturační data společnosti Nestlé CZ&SK. V následném rozhovoru nad reportingem v Power BI s manažerkou distribuce byl potvrzen přínos nového nástroje a zvýšení informovanosti oddělení distribuce. Reporting přináší nový pohled na fakturační data, který ve společnosti doposud chyběl. Přínosem je dynamičnost reportu a zobrazení aktuálních, ne pouze historických dat. Nástroj je možné rozšířit do dalších zemí regionu nebo lze přidat další datový zdroj, např.: informace o objednávkách, a tím vytvořit komplexní report.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses