Strategická analýza a plán soukromé střední školy XYZ - Kudravets, Yevgeniy; Sieber, Patrik, 1977-; Ali, Tanweer; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá tématem strategické analýzy soukromé střední školy XYZ. Cílem práce je zhodnotit školu XYZ z hlediska strategické analýzy a identifikovat její silné a slabé stránky. Dalším cílem je vytvoření predikce budoucích finančních plánů školy na základě vybraných hrozeb. Ke strategické analýze školy bude v praktické části využita PEST analýza, Porterův model 5 sil, analýza marketingového mixu školy a finanční analýza. Získané poznatky z předchozích analýz jsou prezentovány prostřednictvím SWOT analýzy a na základě jejího výsledku jsou dále uvedena strategická doporučení, která škola může využít ve své budoucí strategii. Na základě výsledků SWOT analýzy budou prezentovány vybrané největší hrozby pro školu a budou vytvořeny scénáře budoucích finančních plánů školy.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses