Proteínová tranzícia v kontexte nízkouhlíkovej stratégie českého maloobchodu s potravinami - Valíčková, Adriána; Tyll, Ladislav; Balogh, Ivan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práca sa zaoberá akceptáciou rastlinných alternatív mäsa spotrebiteľmi v Českej republike v kontexte nízkouhlíkových stratégií maloobchodníkov s potravinami. Hlavným cieľom práce je posúdiť súčasnú ochotu spotrebiteľov v Českej republike podieľať sa na tzv. proteínovej tranzícii a identifikovať kľúčové motivátory a bariéry, ktoré ovplyvňujú ich ochotu konzumovať rastlinné alternatívy mäsa. Prínos práce spočíva v navrhnutí konkrétnych opatrení a odporúčaní pre české maloobchodné reťazce, ktoré by mohli prispieť k zvýšeniu konzumácie rastlinných proteínov, a tým aj k zníženiu uhlíkovej stopy maloobchodníkov. Práca je rozdelená do dvoch hlavných častí. Prvá z nich ponúka prehľad teoretických konceptov, ktoré sa týkajú problematiky. Druhá časť je zameraná na empirický výskum realizovaný formou dotazníkového šetrenia a následnú analýzu a interpretáciu jeho výsledkov. Kombináciou a syntézou teoretických poznatkov a praktických zistení boli zodpovedané stanovené výskumné otázky a vypracované praktické odporúčania na podporu prechodu k alternatívnym proteínom, konkrétne rastlinným alternatívam mäsa.
Vedoucí práce: Ladislav Tyll
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses