Analýza vybraných nákladů dopravní a zasílatelské společnosti v mezinárodní kamionové přepravě - Kabátek, Matěj; Novák, Radek, 1960-; Rathouský, Bedřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu provozních nákladů a přepravních ukazatelů vybrané dopravní a zasílatelské společnosti působící v oblasti mezinárodní kamionové přepravy. Cílem práce je identifikovat oblasti s potenciálem pro optimalizaci nákladů a navrhnout konkrétní doporučení pro zvýšení efektivity a snížení nákladů. Metodologie zahrnuje metody analýzy dat, vyhodnocování, dedukce, porovnání a využití programovacího jazyka pro zpracování dat. V teoretické části jsou představeny základní koncepty logistiky, historický vývoj a současný stav mezinárodní kamionové přepravy, různé přístupy ke klasifikaci nákladů, logistické náklady mezinárodní kamionové přepravy a přepravní a provozní ukazatele. Praktická část obsahuje detailní analýzu provozních nákladů a vybraných provozních a přepravních ukazatelů analyzované společnosti, identifikaci slabých míst a formulaci doporučení pro jejich zlepšení. Práce poskytuje užitečné kroky pro zlepšení efektivity a konkurenceschopnosti v tomto dynamickém odvětví.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses