Hudební producent : role a význam - Krpata, Vojtěch (2024)
Tato diplomová práce se zabývá rolí a významem hudebního producenta v současném hudebním průmyslu. Cílem práce je analyzovat, jak producenti vnímají svou roli, jaké mají ambice a jak se vyrovnávají s výzvami, které přináší rychle se měnící trh. Teoretická část práce definuje klíčové pojmy a procesy, které pomáhají pochopit roli a význam hudebních producentů, a to i v historickém kontextu. Práce se opírá o kvalitativní výzkum, který zahrnuje rozhovory se třemi hudebními producenty, a zkoumá klíčové faktory ovlivňující propojování rolí umělce a producenta a definuje zdroje motivace jedince začít s hudební produkcí.