Fundamentální analýza měnového páru CNY/USD - Staško, Zdeněk; Vejmělek, Jan; Brůna, Karel, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem práce je přiblížit, co to je fundamentální analýza, jaké ukazatele na ní mají vliv, jak funguje a k čemu se používá. Práce začíná teoretickým úvodem týkajícím se fundamentální analýzy obecně. Následuje kapitola věnovaná vybranému měnovému páru, kterým je CNY/USD, historii cen tohoto páru a vliv různých fundamentů. V rámci této kapitoly práce popisuje také teorii kotace měnových párů. V závěrečné kapitole se práce snaží předpovědět cenu amerického dolaru v čínských yuanech.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses