Analýza ESG podílových fondů v ČR - Panýrek, Daniel; Teplý, Petr, 1977-; Fiala, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku ESG a důvody preference ESG fondů investory. Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat ESG podílové fondy a určit, zda jejich výkonost je srovnatelná s fondy, které nejsou klasifikované jako ESG. Úvodní část je věnována definicí ESG, jeho historii, legislativě, determinanty ESG od retailových investorů a kritice. Následuje empirická analýza, kde pomocí komparativní analýzy srovnávám vybrané ESG podílové fondy v ČR. V závěru jsou výsledky této analýzy srovnány a okomentovány.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses