Strategická analýza se zaměřením na analýzu stakeholderů Národního institutu vzdáleného monitoringu pacientů - Jáně, Šimon (2024)
Tato diplomová práce se věnuje strategické analýze Národního institutu vzdáleného monitorování pacientů, se zvláštním zaměřením na komplexní rozbor stakeholderů a jejich vlivu na rozvoj a inovace služeb institutu. Práce zkoumá využití pokročilých technologií pro monitorování pacientů na dálku a zdůrazňuje význam strategického plánování a zapojení všech zainteresovaných stran v procesu zlepšování služeb. Pro externí a interní analýzu byly využity metody PESTEL, Porterův model pěti sil a VRIO, s cílem identifikovat příležitosti a hrozby v prostředí a hodnotit interní zdroje institutu. Zvláštní pozornost je věnována technologickým inovacím v oblasti vzdáleného monitorování, jako jsou nositelné senzory a platformy pro sběr dat, které umožňují efektivní sledování zdravotního stavu pacientů v reálném čase. Na základě analýzy je navrženo řadu strategických doporučení pro zlepšení komunikace s klíčovými stakeholdery, využití technologických trendů a zajištění bezpečnosti dat pacientů. Práce přináší komplexní pohled na možnosti rozvoje institutu a jeho přínos pro zlepšení kvality péče o pacienty.