Strategická analýza se zaměřením na analýzu stakeholderů Národního institutu vzdáleného monitoringu pacientů - Jáně, Šimon; Mikovcová, Hana, 1959-; Kupec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se věnuje strategické analýze Národního institutu vzdáleného monitorování pacientů, se zvláštním zaměřením na komplexní rozbor stakeholderů a jejich vlivu na rozvoj a inovace služeb institutu. Práce zkoumá využití pokročilých technologií pro monitorování pacientů na dálku a zdůrazňuje význam strategického plánování a zapojení všech zainteresovaných stran v procesu zlepšování služeb. Pro externí a interní analýzu byly využity metody PESTEL, Porterův model pěti sil a VRIO, s cílem identifikovat příležitosti a hrozby v prostředí a hodnotit interní zdroje institutu. Zvláštní pozornost je věnována technologickým inovacím v oblasti vzdáleného monitorování, jako jsou nositelné senzory a platformy pro sběr dat, které umožňují efektivní sledování zdravotního stavu pacientů v reálném čase. Na základě analýzy je navrženo řadu strategických doporučení pro zlepšení komunikace s klíčovými stakeholdery, využití technologických trendů a zajištění bezpečnosti dat pacientů. Práce přináší komplexní pohled na možnosti rozvoje institutu a jeho přínos pro zlepšení kvality péče o pacienty.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses