Inovativní nástroje financování podnikání - Shyhin, Ivan (2024)
Cílem této bakalářské práce je popsat inovativní nástroje financování podnikaní. Práce analýzuje různých inovativních nástrojů financování, jako jsou crowdfunding, angel investor a blockchain-based financování (Initial Coin Offer). Cílem je identifikovat klíčové výhody a omezení každého nástroje, rozebrat úspěšné a neúspěšné příklady využití, zkoumat možnou regulaci a přehledně se zaměřit na nejpoužívanější nástroje v různých zemích.