Hodnocení konceptu Smart Prague : komparace s evropskými leadery - Marek, Michal; Burianová, Lucie; Štěrba, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Práce se zaměřuje na analýzu současného stavu Smart Prague nejen jako celku, ale také v rámci konkrétních projektů. Další využívanou metodou je komparativní analýza Prahy s vybranými evropskými městy, která lze označit za lídry v konceptu smart city. Mezi tato města se řadí Vídeň, Amsterdam a Barcelona. V rámci těchto měst práce identifikuje úspěšné projekty a přístupy s vysokým potenciálem implementace v Praze. Hlavní závěry práce ukazují, že Praha dosahuje určitých měřitelných pokroků v oblasti chytrých technologií, avšak i přesto stále neúspěšně čelí řadě problémů. Mezi tyto problémy patří nedostatečná koordinace mezi aktéry, nedostatek občanské participace, nízká interoperabilita systémů a potřeba integrace soukromého sektoru. Přidanou hodnotou práce je identifikace konkrétních projektů a přístupů, které byly nebo jsou úspěšně realizovány ve jmenovaných evropských městech a jejichž přenos do Prahy může přinést významné zvýšení kvality života obyvatel. Originalita této práce spočívá v komplexním pohledu na Smart Prague zahrnující jak teoretickou analýzu, tak praktická doporučení pro její další rozvoj.
Vedoucí práce: Lucie Burianová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses