Ověření komerčního potenciálu fotovoltaického startupu - Novák, Jiří (2024)
Tato diplomová práce se zabývá zkoumáním komerčního potenciálu fotovoltaického startupu s cílem ověřit životaschopnost navrženého podnikatelského modelu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou diskutovány klíčové koncepty a teorie, které tvoří základ pro analýzu startupů a jejich obchodních modelů. Praktická část se zaměřuje na aplikaci těchto teoretických poznatků při testování a validaci podnikatelského modelu ve specifickém tržním prostředí. Na základě získaných dat jsou formulována doporučení pro další rozvoj startupu, s důrazem na optimalizaci obchodní strategie a zvýšení konkurenceschopnosti na trhu. Výsledky této práce mohou sloužit jako základ pro další výzkum a praktickou aplikaci v oblasti obnovitelných zdrojů energie.