Vliv sankcí na Severní Koreu : politické a ekonomické dopady - Zemanová, Tereza (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou dopadů multilaterálních sankcí uvalených na Korejskou lidově demokratickou republiku (KLDR). Práce se zaměřuje na ekonomické a politické dopady v mezinárodním a vnitrostátním kontextu. Případ sankcí uvalených na KLDR je silně ovlivněn povahou severokorejského režimu, který je založen na ideologii čučche, doktríně songun a silném kultu osobnosti. Tyto aspekty režimu zvyšují izolovanost země, což způsobuje větší odolnost vůči externím faktorům, včetně multilaterálních sankcí.