Vliv sankcí na Severní Koreu : politické a ekonomické dopady - Zemanová, Tereza; Hennlichová, Marcela; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou dopadů multilaterálních sankcí uvalených na Korejskou lidově demokratickou republiku (KLDR). Práce se zaměřuje na ekonomické a politické dopady v mezinárodním a vnitrostátním kontextu. Případ sankcí uvalených na KLDR je silně ovlivněn povahou severokorejského režimu, který je založen na ideologii čučche, doktríně songun a silném kultu osobnosti. Tyto aspekty režimu zvyšují izolovanost země, což způsobuje větší odolnost vůči externím faktorům, včetně multilaterálních sankcí.
Vedoucí práce: Marcela Hennlichová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses