Rozvrhování dávek na paralelních procesorech - případová studie - Kryška, Štěpán (2024)
Bakalářská práce se zabývá optimalizací harmonogramu v oblasti nabíjení vozidel. Jedná se o vozidla poháněná elektřinou, tedy technologie, která je v současnosti čím dál více aktuální, vzhledem k všeobecné snaze o snížení množství vypouštěných emisí do přírody. Pro optimalizaci je v předložené práci navržen matematický model, který při vhodných vstupních datech bude schopný seřadit zvolená vozidla a jejich dobití do takového pořadí, při kterém dojde k maximalizaci celkového počtu nabitých vozidel. Kontrolní výpočty byly provedeny v programu MPL, pomocí kterého se podobné modely zpracovávají. Výsledkem je potom model, který je plně funkční a danou problematiku řeší. Zároveň je zde zmíněno i několik možných úprav, kterými by základní model bylo možné dále modifikovat.