Příčiny syndromu vyhoření - Smrčinová, Petra; Hiršová, Miloslava, 1950-; Golotovskiy, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou syndromu vyhoření manažerských pozic středně velkého podniku. Zaměřuje se na 3 faktory, které syndrom vyhoření mohou ovlivnit, a to na věk, délku praxe v zaměstnání a smysluplnost v životě. K jedné z nejrozšířenějších metod určení míry vyhoření se používá dotazník MBI (Maslach Burnout Inventory), jenž byl použit současně s Dotazníkem životnej zmysluplnosti. Výzkum prokázal, že na míru vyhoření má vliv především délka praxe a smysluplnost v lidském životě. Nicméně vliv věku se nepotvrdil.
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses