Znalost a aplikace Gestalt principů UX/UI designery - Vobecký, David (2024)
Tato diplomová práce se zaobírá analýzou znalostí a aplikace teoretického konceptu Gestalt principů mezi UX/UI designery. Cílem práce je prozkoumat, nakolik jsou tyto principy mezi designery nejen obecně známy, ale také jak jsou v praxi využívány. Vý-zkum se dále zaměřuje na znalost principů a jejich vztah ve vztahu k různým proměn-ným, a to zejména k senioritě. Výsledky výzkumu pak umně slouží k formulaci vhod-ných opatření a doporučení pro zlepšení v oblasti UX/UI designu, a tím v důsledku i k celkovému zvýšení kvality digitálních produktů, na kterých designeři pracují.