Systém čerpání Evropských strukturálních a investičních fondů v programovém období 22104-2027 se zaměřením na dopad na státní rozpočet ČR - Čermák, Aleš; Krbová, Jana, 1962-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu systému čerpání Evropských strukturálních a investičních fondů (ESIF) v období 2021–2027 a jeho vliv na státní rozpočet ČR. Cílem je provést hloubkovou analýzu aktuálního systému financování projektů, s důrazem na mechanizmy předfinancování a spolufinancování. Práce využívá teoretické poznatky a dostupná data k provedení kritické analýzy stávajícího systému a formulování doporučení pro optimalizaci financování. Zvláštní pozornost je věnována dopadům změn v míře spolufinancování na státní rozpočet a absorpční kapacitu projektů. Na základě výsledků analýzy jsou navrženy konkrétní kroky pro zlepšení efektivity čerpání fondů v České republice.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses