segmentace zákazníků v odvětví telekomunikací - Rytinová, Markéta; Kincl, Tomáš, 1979-; Přibyl, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zaobírá segmentací zákazníků v telekomunikačním odvětví pomocí technik dolování dat. Mobilní operátor poskytl datový soubor pro data mining analýzu k nalezení typických segmentů. Teoretická část diplomové práce poskytuje rešerši v oblasti telekomunikací, segmentace a data miningových metod sloužících k segmentaci zákazníků. V praktické části je zpracovaná shluková analýza s dodržením metodiky CRISP-DM. Výsledky výzkumu budou použity společností pro lepší pochopení zákaznické zá-kladny a budou sloužit jako podklad k další možné analýze.
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses