Strategická analýza společnosti ABC - Bui, Van Anh; Krause, Josef, 1978-; Rosecká, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem bakalářské práce je pomocí využití strategické analýzy zhodnotit společnost ABC a poté na základě toho, předložit návrhy na zlepšení pro budoucí rozvoj. Práce je rozdělena do dvou částí na teoretickou část a praktickou část. Teoretická část obsahuje vymezení základních pojmů týkající se strategické analýzy. Dále v praktické části jsou aplikovány metody strategické analýzy na danou firmu, která se dělí na vnější a vnitřní prostředí podniku, kde ve vnějším jsou aplikovány metody PESTEL analýzy, analýza struktury odvětví, Porterův model pěti sil a ve vnitřním se zaměřuje na identifikaci VRIO analýzy, finanční analýzy a portfolio analýza. V poslední části se získané poznatky analyzují prostřednictvím SWOT analýzy a analýzy rizika a na základě nich jsou předneseno doporučení pro budoucí rozvoj podniku a celkové shrnutí poznatků, jež byly zjištěny.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses