Strategická analýza firmy Havlíkova přírodní apotéka s.r.o. - Širocká, Mária (2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá strategickou analýzou spoločnosti Havlíkova přírodní apotéka. Cieľom tejto práce je vypracovať strategickú analýzu spoločnosti Havlíkova přírodní apotéka s.r.o. a na základe jej výsledkov navrhnúť odporúčania, ktoré zlepšia pozíciu spoločnosti na trhu. Práca je rozdelená do dvoch častí. V teoretickej časti sú predstavené metódy, ktoré sú aplikované v praktickej časti. Použité metódy v praktickej časti sú PESTLE analýza, Porterov model 5 síl, VRIO analýza, finančná analýza. Prostredníctvom SWOT analýzy sa vytvorí syntéza získaných informácií a na základe toho sú predstavené odporúčania, ktoré zlepšia tržnú pozíciu spoločnosti.