Analýza bariér ukrajinských uprchlíků v procesu integrace na pracovní trh v Moravskoslezském kraji - Němec, Ondřej (2024)
Integrace ukrajinských uprchlíku na pracovní trh v Moravskoslezském kraji je složitý proces, který obsahuje řadu bariér, jež musí ukrajinští uprchlíci překonat, aby se úspěšně integrovali. Cílem práce je nejen popsat existující bariéry, identifikovat a vyhodnotit klíčové faktory, ale také nabídnout možná řešení, která by mohla integraci na pracovní trh usnadnit. Zdrojem informací je nejen literární rešerše, ale především kvalitativní výzkum provedený formou polostrukturovaných rozhovorů, který poskytuje hlubší vhled a pochopení do osobních zkušeností ukrajinských uprchlíků. V závěru práce je vyhodnoceno dosažení stanovených cílů, ověřeny stanovené hypotézy a nabídnuty konkrétní návrhy a doporučení pro řešení identifikovaných bariér.