Vykazování společenské odpovědnosti firem v různých odvětvích – srovnání s ČR - Kalinová, Petra (2024)
Práce se zabývá problematikou vykazování aktivit společenské odpovědnosti firem v různých odvětvích. Vychází ze studie KPMG s názvem Big shifts, smalls steps: Survey of Sustainability Reporting 2022 a cílem je uskutečnit porovnání vykazování společen-ské odpovědnosti mezi vybranými odvětvími v ČR. Sekundárním cílem práce je provést srovnání vykazování společenské odpovědnosti ve vybraných odvětvích mezi ČR a světem. Teoretická část provede rešerši problematiky společenské odpovědnosti firem s akcentem na důvody, proč firmy tyto aktivity provozují a na vybraná témata, která jsou součástí CSR reportů. Metodika práce kombinuje přístup z uvedené studie s analýzou veřejně dostupných informací (závěrečné zprávy, CSR reporty) firem v ČR.