Charakteristiky investorů preferujících portfolia orientovaná na udržitelný byznys - Kocnová, Jitka (2024)
Tato práce zkoumá charakteristiky investorů, kteří investují do udržitelných investic, se zaměřením na český trh. Prostřednictvím dotazníkového šetření analyzuje demogra-fické faktory, investiční chování a postoje respondentů, aby identifikovala klíčové de-terminanty, které ovlivňují rozhodnutí investovat udržitelně. Výsledky přispívají k lep-šímu pochopení motivací a překážek spojených s udržitelným investováním v českém kontextu.