Sociální politika ČR na podporu rodin s dětmi - Zhabur, Khrystyna; Votava, Libor; Hanousek, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Práce zkoumá současnou rodinnou politiku České republiky a vliv sociálního systému na rodiny s dětmi. Práce se pokusí zachytit specifika českého konceptu sociálního systému v návaznosti na rodinné, pracovní a společenské uspořádání. a vysvětlit je pomocí základních statistických dat. Po představení legislativy, struktury a mechanismů základů sociálního systému podpory rodin s dětmi v ČR se bude zabývat i modely několika dalších Evropských zemí s největší pozorností upřenou na Švédsko. Po porovnání jednotlivých systémů a charakteristik, případně důsledků ve vybraných zemích se práce pokusí shrnout základní pozitiva a negativa jednotlivých opatření v České republice a na základě toho navrhnout zlepšující opatření. Na samotném závěru také uvede příklad, jakým může soukromý sektor už v současném nastavení přispět ke situaci rodin.
Vedoucí práce: Libor Votava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses