Nesvatá válka o Svatou zemi - Břetislav, Tureček (Knižní klub, 2018)
Kniha Nesvatá válka o Svatou zemi je strhující reportáž o izraelsko-arabském konfliktu, v níž autor využívá téměř dvacetiletých zkušeností práce novináře na Blízkém východě. Vychází z osobních setkání se stovkami lidí od prezidentů přes teroristy, cynické manipulátory, mírové aktivisty až po řadové obyvatele neklidného regionu. Vykresluje podrobný, věrný obrázek neklidného regionu a dramatické i dojemné osudy, s nimiž se setkal, zasazuje do historických a politických souvislostí.
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Společenské vědy, historie