Výstup na vrchol korupce - Od obálek k národní prostituci - Ondřej, Závodský (Universum, 2020)
Ondřej Závodský je známý český právník a dlouholetý státní zaměstnanec. V současné době pracuje jako právní expert Nadačního fondu proti korupci. Tento fond, jak již jeho samotný název vypovídá, má ve svém popisu pracovních činností vedení střetu se všemi projevy korupce, zhoubného nádoru v těle právního demokratického státu. Ondřej Závodský proslul jako nezkorumpovatelný úředník, v rámci své činnosti u NFPK zpracovává stanoviska k připravované legislativě a upozorňuje na netransparentnosti při činnosti státních úřadů. Ve své knize Výstup na vrchol korupce se kromě současných případů na české scéně zaobírá i politickou situací v Rusku a v Číně a v kontextu toho naznačuje rizika dalšího vývoje směřování našeho státu.