Tereza - Příběh s prvky etikety - Ladislav, Špaček (Yoli, 2021)
Tereza je obyčejná šestnáctiletá holka, která se seznámí na Facebooku s klukem o něco starším, a společně prožívají všechny situace, do kterých se dostávají mladí lidé jejich věku. Řeší svůj vztah, rozchody a návraty, ale i chování k rodičům, ke kamarádům, učí se základům chování v restauraci, v tramvaji, v hotelu, na cestě letadlem, na diskotéce, ale i na svatbě a na společné dovolené na jachtě. Oba projdou všemi nástrahami života a společně se s nimi vyrovnávají. Poutavý příběh o první lásce je v podtextu stále provázen pravidly etikety přizpůsobenými životu a mentalitě teenagerů.
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Výtvarné techniky, umění; Young Adult, New Adult; Beletrie pro děti; Čtení s poučením