Ekonomika a legislativa ziskových a neziskových subjektů - Schwartzhoffová, Eva (Univerzita Palackého v Olomouci, 2024)
Skripta jsou určena ke studiu předmětu Ekonomika a legislativa podniku. Jejich cílem je podat odborný výklad z ekonomiky a legislativy firem v podnikatelské sféře i organizací veřejného sektoru hospodářství. Obsah publikace je rozdělen do jednotlivých kapitol věnovaných problematice živnostenského podnikání, obchodních korporací a neziskových organizací. V souvislosti s podnikáním a provozem organizací jsou uvedeny i další dílčí témata - úpadek firmy, pracovněprávní vztahy a daňový systém.