Kompendium ekonomie - Hobza, Vladimír; jr. Hobza Vladimír (Univerzita Palackého v Olomouci, 2016)
Publikace je přednostně určena pro studenty Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci pro obory, ve kterých jsou vyžadovány ekonomicko-manažerské znalosti a dovednosti. Její struktura vychází z klasického členění těchto publikací - na mikro- a makroekonomii, do obou částí jsou ještě vtaženy subkapitoly z veřejné ekonomie a veřejných financí, což souvisí s profilem manažersky zaměřených absolventů oboru rekreologie a trenérství sportu. Učebnice je stručná a umožní studentům soustředit se na základní zásady, schémata, grafy a z nich vyplývající souvislosti, neboť autoři se cíleně soustřeďují na ekonomické principy.
Keywords: Ekonomie