Vplyv kultúrnych predispozícií pri výbere osobného automobilu v Česku a Nórsku - Kaplan, Imrich; Koudelka, Jan; Selecký, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Predmetom výskumu tejto práce český a nórsky spotrebiteľ na trhu automobilov v Českej republike a Nórskom kráľovstve, konkrétne so zameraním na kategóriu osobných automobilov. Cieľom je zistiť, aký vplyv má národná kultúra na spotrebiteľské správanie pri výbere osobného automobilu. Prínos práce bude spočívať najmä v identifikácii Hofstedeho kultúrnych dimenzií pre Česko a Nórsko a v analýze vplyvu národnej kultúry na spotrebiteľské správanie s ohľadom na špecifiká českého a nórskeho spotrebiteľa. Budú skúmané vybrané faktory (cenová citlivosť, lojalita k značke, príjem domácnosti) ovplyvňujúce nákupné rozhodovanie. Primárne údaje sa budú zbierať prostredníctvom kvantitatívneho výskumu a metódy počítačom podporovaného rozhovoru (CAWI). Vzorku pre štúdiu budú tvoriť spotrebitelia českej a nórskej národnosti žijúci v jednotlivých krajinách. Na záver budú prezentované výsledky výskumu, obmedzenia práce a odporúčania pre ďalší podstatný výskum.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses