Technické zhodnocení - účetní a daňové souvislosti - Benáková, Gabriela (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na definici pojmu technické zhodnocení dlouhodobého majetku z účetního a daňového pohledu, včetně jeho odlišení od oprav. Hlavním cílem je vyhodnocení 5 stanovených hypotéz týkajících se rozsudků Nejvyššího správního soudu, které se zabývají problematikou technického zhodnocení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku. Cíl je doplněn vyvozením závěrů a pravidel vycházejících z vybraných rozhodnutí soudu, která shrnují, jak by subjekty měly postupovat při rozlišování a dokazování provedených zásahů na majetku.