Technické zhodnocení - účetní a daňové souvislosti - Benáková, Gabriela; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na definici pojmu technické zhodnocení dlouhodobého majetku z účetního a daňového pohledu, včetně jeho odlišení od oprav. Hlavním cílem je vyhodnocení 5 stanovených hypotéz týkajících se rozsudků Nejvyššího správního soudu, které se zabývají problematikou technického zhodnocení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku. Cíl je doplněn vyvozením závěrů a pravidel vycházejících z vybraných rozhodnutí soudu, která shrnují, jak by subjekty měly postupovat při rozlišování a dokazování provedených zásahů na majetku.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses