Pronájem oblečení a second handy jako nástroj pro udržitelné nákupní chování - Koukalová, Barbora (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na pronájem oblečení a second handy jako nástroj pro podporu udržitelného nákupního chování. Cílem práce je vytvořit marketingovou strategii pro zavedení pronájmu oblečení v České republice. Teoretická část práce analyzuje koncept cirkulární ekonomiky a environmentální dopady módního průmyslu, včetně fenoménu rychlé módy. V praktické části jsou zpracovány výsledky dotazníkového šetření zaměřeného na spotřebitelské preference v oblasti udržitelné módy a pronájmu oblečení. Závěry práce přispívají k porozumění tomu, jak může pronájem oblečení přispět k udržitelné spotřebě módy v České republice.