Optimalizace procesů společnosti zaměřené na finanční služby - Tutynina, Daria (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci podnikových procesů v malé společnosti působící v oblasti finančního poradenství. Hlavním cílem je vytvoření návrhu na zlepšení podnikových procesů, který je rozdělen na tři dílčí cíle: provedení analýzy současného stavu, identifikaci limitů a potenciálů pro zlepšení, a návrh projektů k dosažení těchto změn. V úvodu je podrobně vymezen cíl práce a vybraná metodika. Následuje literární rešerše, která zahrnuje relevantní odborné publikace a studie, jež poskytují teoretický základ pro analýzu. Další část se věnuje klíčovým pojmům, jako jsou podniková architektura, podnikový proces a reálný potenciál zlepšení, a představuje stručné porovnání nástrojů procesního modelování, včetně výběru vhodného nástroje pro tuto práci. Dále následuje praktická část, která se zaměřuje na analýzu aktuálních procesů ve společnosti, identifikaci jejich limitů a návrh konkrétních řešení pro optimalizaci. Výstupy praktické části zahrnují vytvořené projektové záměry.