Společenská odpovědnost pohledem alternativních teorií firmy - Jindová, Petra (2024)
Tato diplomová práce se zabývá společenskou odpovědností firem (CSR) pohledem alternativních teorií. Úvodní část práce je věnována konceptu CSR obecně. Další kapitoly jsou věnovány alternativním teoriím firem, jejich stručnému přehledu. V prvních kapitolách jsou představeny příčiny vzniku samotné firmy a neoklasické teorie, příčiny vzniku alternativních teorií firmy. Pro představu jsou v této kapitole popsány některé vybrané manažerské a behavioristické modely teorie firem. Praktická část práce se soustředí na propojení konceptu CSR s mikroekonomickou oblastí alternativních teorií firem. V praktické části práce je cílem ukázat propojení CSR s alternativními teoriemi firem v konkrétní firmě z českého podnikatelského prostředí.