Společenská odpovědnost pohledem alternativních teorií firmy - Jindová, Petra; Soukupová, Jana; Džbánková, Zuzana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá společenskou odpovědností firem (CSR) pohledem alternativních teorií. Úvodní část práce je věnována konceptu CSR obecně. Další kapitoly jsou věnovány alternativním teoriím firem, jejich stručnému přehledu. V prvních kapitolách jsou představeny příčiny vzniku samotné firmy a neoklasické teorie, příčiny vzniku alternativních teorií firmy. Pro představu jsou v této kapitole popsány některé vybrané manažerské a behavioristické modely teorie firem. Praktická část práce se soustředí na propojení konceptu CSR s mikroekonomickou oblastí alternativních teorií firem. V praktické části práce je cílem ukázat propojení CSR s alternativními teoriemi firem v konkrétní firmě z českého podnikatelského prostředí.
Vedoucí práce: Jana Soukupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses