Hloubková analýza přístupnosti webu vysoké školy pro uživatele se zrakovým znevýhodněním - Houserová, Miroslava (2024)
Cílem této práce je vyhodnotit míru přístupnosti webu vysoké školy na základě splnění kritérií normy EN 301 549, která se odkazuje na WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) a subjektivního zhodnocení participanty se zrakovým znevýhodněním s užitím metody uživatelského testování. Přínosem diplomové práce je vytvoření podkladů pro zvýšení přístupnosti webu Vysoké školy ekonomické v Praze. Teoretická část diplomové práce je zaměřena na vymezení současného stavu v oblasti přístupnosti. Praktická část diplomové práce se zabývá metodami pro vyhodnocení přístupnosti konkrétního webu. Závěrečná kapitola je pak věnována analýze přístupnosti webu vysoké školy.