Hloubková analýza přístupnosti webu vysoké školy pro uživatele se zrakovým znevýhodněním - Houserová, Miroslava; Jílková, Petra; Kania, Karolina Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Cílem této práce je vyhodnotit míru přístupnosti webu vysoké školy na základě splnění kritérií normy EN 301 549, která se odkazuje na WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) a subjektivního zhodnocení participanty se zrakovým znevýhodněním s užitím metody uživatelského testování. Přínosem diplomové práce je vytvoření podkladů pro zvýšení přístupnosti webu Vysoké školy ekonomické v Praze. Teoretická část diplomové práce je zaměřena na vymezení současného stavu v oblasti přístupnosti. Praktická část diplomové práce se zabývá metodami pro vyhodnocení přístupnosti konkrétního webu. Závěrečná kapitola je pak věnována analýze přístupnosti webu vysoké školy.
Vedoucí práce: Petra Jílková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ux výzkum a design [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses