Komunikační strategie mezinárodní soutěže v akrobatickém rock and rollu - Hýblerová, Petra (2024)
Cílem této bakalářské práce je tvorba a realizace komunikační strategie pro mezinárodní soutěž v akrobatickém rock and rollu Black CUP, která povede ke zvýšení návštěvnosti soutěže. Metody využité pro dosažení stanovených cílů jsou kvalitativní výzkum formou hloubkových rozhovorů s cílovou skupinou, a dále anketa kvantitativního charakteru. Teoretická část práce obsahuje zařazení komunikační strategie do kontextu marketingové komunikace, vysvětluje pojem komunikační strategie a představuje potřebné nástroje k její tvorbě. Dále se podrobně věnuje marketingovému modelu cesta zákazníka a shrnuje specifika komunikace v oblasti sportu. Praktická část začíná představením akrobatického rock and rollu a soutěže Black CUP. Dále popisuje průběh tvorby komunikační strategie zaměřené na rodiče soutěžících, jejímž cílem bylo dosáhnout hranice 350 platících diváků na akci. K úspěšnému dosažení cíle významně přispělo provedení hloubkových rozhovorů s rodiči a vytvoření ankety zaměřené na soutěžící. Spojením výstupů z provedených výzkumů vznikla hlavní myšlenka komunikace: „Přijďte podpořit své dítě na soutěž. Chce vás tam!”, která byla komunikována prostřednictvím sociální sítě Instagram. Myšlenka se propsala i do samotného konání akce. Pro zobrazení bodů kontaktu rodičů s komunikací byla vytvořena mapa cesty zákazníka. Závěrečná část práce nabízí aplikaci komunikační strategie a hodnocení její úspěšnosti na základě stanoveného cíle, který byl splněn na 112 %.