Návrh produktu pro uživatele nadměrně užívající sociální sítě na základě metodiky Design Thinking - Hoffmannová, Anna; Mareš, Jan, 1986-; Müllerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na návrh produktu pro uživatele, kteří nadměrně využívají sociální sítě, s cílem podpořit jejich duševní a digitální zdraví. Teoretická část poskytuje přehled vývoje a vlivů sociálních sítí na společnost, se zaměřením na negativní dopady, jako je návykovost a pokles produktivity, a přináší kontext specifický pro Českou republiku. Součástí teoretického rámce je také metodika Design Thinking, jejíž pět fází (Pochopení, Definování, Ideace, Prototypování a Testování) tvoří základ pro vývoj aplikace. Praktická část zahrnuje analýzu trhu, SWOT analýzu a sérii hloubkových rozhovorů s uživateli, jejichž výsledky vedou k návrhu aplikace využívající gamifikaci a principy uživatelského zaměření. Výstupem práce je koncept aplikace, která má uživatelům pomoci omezit čas strávený na sociálních sítích a podpořit jejich zdraví a efektivitu.
Vedoucí práce: Jan Mareš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses