Emotions! Připojení k decentralizované databázi a vývoj front-endu - Petrtýl, Daniel; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se věnuje rozvoji startupového projektu Emotions!, který se zabývá tvorbou sociální sítě zaměřené na emoce a obchodování s nimi. Projekt vznikl jako výsledek práce pětičlenného týmu v rámci Datového projektu 2023 na Vysoké škole ekonomické v Praze. Projekt je rozdělen do několika klíčových oblastí, které přispívají k rozvoji projektu jak z byznysové, tak z technické perspektivy. Tato práce se soustředí na dvě oblasti rozvoje projektu Emotions!. První oblastí je připojení k decentralizované databázi, která umožňuje bezpečné a efektivní ukládání emocí uživatelů. Cílem databáze je optimalizovat finanční náklady na zápis transakcí do blockchainu. Druhou oblastí je vývoj front-endu webové aplikace podle návrhu od členky týmu, s cílem vytvořit funkční aplikaci publikovatelnou na internetu. K dosažení obou těchto cílů je provedena analýza dostupných technologií následovaná výběrem nejvhodnějších řešení pro projekt Emotions!. Na analýzu navazují vývojové části obou oblastí a práce je zakončená jednou iterací testování. Výsledkem práce je funkční prototyp webové aplikace Emotions! dostupný na internetu a připojený na decentralizovanou databázi. Zdrojový kód prototypu je publikovaný na platformě GitHub.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses