Společenská odpovědnost holdingu Procter & Gamble a její přínos pro společnost - Lavička, Vojtěch; Grmelová, Nicole, 1975-; Andreisová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato práce se zabývá aktivitami CSR nadnárodního holdingu Procter & Gamble. Tento holding je skvělým příkladem toho, jak implementovat udržitelnost do jádra firemní strategie. Cílem je popsat konkrétní CSR aktivity tohoto podniku ve světě a prostřednictvím kvantitativního výzkumu formou dotazníku zjistit, jaké je povědomí o jeho CSR aktivitách mezi spotřebiteli. Kapitoly obsahují jak teoretickou, tak praktickou část, v rámci které budou potvrzeny či vyvráceny stanovené hypotézy. Na základě zjištěných poznatků, pak navrhnu doporučení pro zlepšení CSR aktivity této společnosti. Podobnou bakalářskou ani magisterskou práci, která by se zabývala CSR ve společnosti Procter & Gamble, jsem nenašel. Pro tento typ práce se často používá dotazníkové šetření, které se však snažím rozšířit o ověření interních údajů společnosti o údaje externí. Samozřejmě existuje riziko, že se mi požadované údaje nepodaří zjistit.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses