Budování značky země se zaměřením na turismus - Poul, Martin; Peterková, Jana, 1971-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na zkoumání role cestovního ruchu při procesu budování národní značky České republiky. Cílem práce je analyzovat historický vývoj, identifikovat klíčové aktéry a zhodnotit současné snahy budování národní značky v České republice, přičemž důraz je kladen na roli cestovního ruchu v tomto procesu. První kapitola se věnuje teoretickým východiskům budování národní značky, zahrnující definici pojmu, cíle, zapojené aktéry a nástroje, se zaměřením na význam cestovního ruchu. Druhá kapitola zkoumá historický vývoj a předešlé iniciativy v oblasti budování národní značky České republiky, včetně projektů „Mluvící bubliny“ a „Česká republika: země pro budoucnost“. Třetí kapitola analyzuje současné aktivity a organizační struktury v procesu budování národní značky a roli agentury CzechTourism. Práce dospěla k závěru, že cestovní ruch představuje klíčový nástroj v procesu budování národní značky, přičemž jeho efektivní zapojení může významně přispět k pozitivnímu vnímání České republiky v zahraničí. Analýza také ukázala potřebu silné koordinace mezi aktéry a strategického přístupu k prezentaci země.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses