Praní špinavých peněz - Jůzová, Kateřina; Moravec, Tomáš, 1983-; Levý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku praní špinavých peněz. Jejím cílem je poskytnout ucelený přehled o tomto tématu, včetně jeho definice a historického vývoje, popsat proces legalizace výnosů z trestné činnosti a metody používané k jeho dosažení. Dále se práce věnuje systémům kontroly a regulace transakcí, mezinárodní legislativě a organizacím, které se podílejí na boji proti praní špinavých peněz. V empirické části jsou na základě hodnocení FATF a případových studií identifikovány silné a slabé stránky tří konkrétních zemí – České republiky, Dánska a Mexika, a v diskuzi navržena doporučení ke zlepšení stávající situace.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses