Změna klimatu v kontextu Agendy 2030. Případová studie : Implementace cíle č. 13 v ČR a Německu. - Šyrjajeva, Darina (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou udržitelného rozvoje v rámci Agendy 2030. Konkrétně se soustředí na cíl č. 13 – boj proti změně klimatu. Práce se zaměřuje na implementaci cíle č. 13 na národní úrovni a zkoumá přístupy České republiky a Německa. Teoretická část se věnuje konceptu global governance jeho aktérům včetně Evropské unie, a tématu udržitelného rozvoje. Zároveň také stručně představuje Agendu 2030. Praktická část práce je věnována komparativní případové studii, která na základě zvolených indikátorů porovnává přístup České republiky a Německa, jakožto dvou členských států EU. Výsledkem komparativní případové studie je zhodnocení, jak dané státy přistupují k naplňování cíle č. 13 Agendy 2030.