Informační systém s mobilní aplikací pro správu společenských událostí - Jírovec, Daniel (2024)
Optimalizace správy kulturních událostí jako jsou koncerty, filmové představení, přednášky a další představuje klíčovou výzvu pro mnoho organizátorů. Specializované systémy zaměřené na plánování a realizaci akcí jsou dnes nezbytným nástrojem, který usnadňuje správu událostí, správu návštěvníků těchto akcí a komunikaci s nimi. S rostoucí poptávkou po přístupných a efektivních řešeních pro správu událostí vznikají také požadavky na obecnost těchto systémů, tak aby pokryly široké spektrum druhů událostí, ale zároveň vyhověly specifickým požadavkům každého z nich. Práce se zaměřuje na návrh a vývoj webové aplikace pro správu a organizaci kulturních akcí a zákaznické mobilní aplikace pro návštěvníky kina. Mobilní aplikace slouží jako případová studie a demonstrace využití systému pro správu událostí. Nejprve je provedena analýza současných řešení, a to kombinací praktického zkoušení, studiem dostupných informací o různých nástrojích a rozhovory s provozovateli kina a kulturního domu. Výstupem analýzy jsou požadavky, na jejichž základě je navržen systém, který spojuje webové rozhraní pro správu událostí s mobilní aplikací pro konečné zákazníky kina. V návaznosti na návrhu jsou obě aplikace implementovány a manuálně testovány. Webová aplikace využívá React meta-framework Refine pro řešení klientské části. Mobilní aplikace je realizována pomocí platformy Expo a frameworku React Native, což zajišťuje možnost publikace aplikace na Google Play Store a Apple App Store. Obě aplikace sdílejí společnou serverovou část, která je implementován pomocí Node.js frameworku NestJS-Query. Databáze je řešena prostřednictvím Database as a Service řešení Supabase, které je postaveno na PostgreSQL a zároveň zajišťuje autentizaci uživatelů a správu souborů.