Osobní finanční správa – vývoj webové aplikace s důrazem na uživatelskou přívětivost - Tarnopolskyi, Dmytro; Palovská, Helena, 1959-; Šedivá, Zuzana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se věnuje návrhu, vývoji a testování uživatelsky přívětivé webové aplikace určené pro správu osobních financí. Cílem bylo vytvořit nástroj s jednoduchým a intuitivním rozhraním, který umožní efektivní řízení příjmů a výdajů, personalizaci kategorií, export reportů a vizualizaci finančních dat prostřednictvím grafů. V první části práce byla provedena analýza dostupných řešení a definování klíčových požadavků. Následovala fáze návrhu a implementace aplikace, která byla vyvíjena v souladu s vodopádovou metodikou. Pro frontend byl využit framework Angular, zatímco backendová část byla implementována s využitím frameworku NestJS. Proces testování zahrnoval uživatelské hodnocení, které prokázalo vysokou spokojenost respondentů s funkčností, designem a snadností ovládání aplikace. Výsledná aplikace nejen zjednodušuje správu osobních financí, ale zároveň přispívá k většímu porozumění finanční situaci uživatelů. Tento projekt má potenciál stát se užitečným nástrojem pro široké spektrum uživatelů a slouží jako příklad inovativního přístupu k osobní finanční správě.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses